ПРЕЗЕНТАЦИЯ НА КИРОВ АД

КИРОВ АД съществува от 1990 г. с предмет на дейност внос, продажба и поддръжка на строителна и професионална техника. От седемнадесет години предлага на българския пазар висококачествена строителна, пътностроителна и минна техника, професионални електроинструменти, консумативи и принадлежности за електроинструменти, ръчни инструменти, заваръчна техника, въздушни компресори, скрепителна техника, автооборудване, метало и дървообработващи машини, електро-, газо и мотокари, резервни части, мебелен обков от най-добрите производители.

Фирмата работи с над 80 световни лидери в производството на такъв тип механизация, като Komatsu, Dynapac, Bosch, Metabo, Metso minerals, Honda power equipment, Fischer и мн. др. В България КИРОВ АД обслужва големи имена в националния строителен, индустриален, добивен, текстилен, хранителен бизнес.

Холдингът предоставя на своите клиенти двойно предимство - най-добрият дилър в България предлагащ най-добрите продукти. За да е винаги крачка напред, определяйки пътя на най-добрия бизнес у нас КИРОВ АД следва своите фирмени закони: Само висококачествена техника. Професионализъм. Винаги надеждна следпродажбена подкрепа. За фирмата продажбата на машина не е приключване на една сделка, а начало на едно партньорство.

Каналите за реализация на бизнеса са магазини из цялата страна, пътуващи търговци, дистрибутори. Магазинната мрежа се простира в над 20 000 кв. м. в големите градове, а именно - София, Пловдив, Варна, Бургас, Велико Търново, Русе, Сливен, Плевен, Стара Загора, Благоевград.

Общо 22 шоурума, 11 сервиза за ел. инструменти и лека строителна техника, 7 сервизни бази за едра строителна техника.

Структурата на дружеството е изградена от четири самостоятелни звена - "Строителна техника", "Професионална техника", "Киров компресори", "Киров транс". Всяко звено е осъвършенствано в посока на своята специфика. Към отделите работят общо над 400 служители, над 120 от които са сервизни инженери. За постигането на една от крайните цели - качествено обслужване и отношение към клиента фирмата организира ежегодно над 60 специализирани обучения за служителите си по отдели.

Специално място във финансовите планове на холдинга е определено за инвестициите. Освен тези за професионалното развитието на персонала, Киров АД прави множество инвестиции и за разширяването на магазинната си мрежа, подновяване на технилогиите и покупка на служебни автомобили. Към момента фирмата разполага с над 150 служебни автомобила, над 50 от които са сервизни предназначени за навременно обслужване на място.

За 2006г. инвестиционният план на "КИРОВ" е на стойност 14,5 млн. лв, включващ откриването на търговските комплекси в Бургас и Стара Загора, покупката на Палата № 5 от Пловдивския международен панаир и стартиране строежа на най-големия сервиз за професионална техника Суходол-София (на стойност над 5 млн. евро).

Инвестициите за 2007г. включват завършването на сервиза в Суходол и закупуване на още площ към него, преустройство на Палата № 5 в Пловдив, нови терени в Сливен и Русе, започване на строеж на търговски комплекс в Плевен. До края на 2009 г. фирмата ще разполага с подобни нови търговски комплекси в 10-те най-големи български града.

Партньори


Komatsu
Dynapac
Bosch
Metabo
Fischer
Honda power equipment
Honda Marine
Tremix
PFT
Metso minerals
ELBA
Intermix
Atlas Copco
Haulotte group
Turbosol
Kubota
PFAFF silberblau
USAG
REMS
SPAX
Fronius
Hawera
Fronius
Rhodius
Bessey
SOLA
Wera
Alfra
NWS
Klingspor abrasive products
Darda
Cedima
Hettich international
Busellato
Mayer
Casolin
Maggi engineering
Hebrock
Trumpf

Структура

 • Строителна техника
  В този отдел работят 147 служители - из цялата страна. В това число - търговци и сервизни инженери с професионална подготовка.
  Отдела се занимава с внос, продажба и следпродажбена поддръжка на едрогабаритна техника.
 • Професионална техника
  С персонал от 223 души, които работят по внос, продажба и поддръжка на професионални електро и ръчни инструменти, заваръчна т-ка, скрепителни елементи и консумативи.
 • Киров компресори
  Този отдел има 22 служители, които обслужват вносът и продажбата на бутални и винтови въздушни компресори.
 • Киров транс
  Персонал от 21 души, които отговарят за автомобилите на фирмата: 180 служебни и 60 сервизни коли.

Финансова история

година приходи
2003 20 234 000 лв.
2004 33 112 000 лв.
2005 52 148 000 лв.
2006 110 000 000 лв.

Инвестиции

За 2006 г.

Инвестициите само за 2006г. са на стойност 14, 5 млн. лв., като в това число влизат:

 • откриване на търговски комплекс в Бургас.
 • откриване на търговски комплекс в Стара Загора.
 • закупуването на Палата № 5 от Пловдивския международен панаир.
 • започване строежа на най- големия сервиз за професионална техника (Суходол), който отвори врати на 5 Април т.г. (само тази инвестиция е на стойност над 5 млн. евро)

За 2007г.

Инвестициите за 2007г. включват:

 • строеж на търговски комплекс в гр. Плевен ( който вече има готов проект и очаква разрешение за строеж ). На площ от 4000 м2 ще се издигне сграда с РЗП 1700 м2 с офис, шоурум, сервиз, склад.
 • преустройство на Палата № 5 в Пловдив.
 • Киров АД закупи нови терени в Сливен - 7000 м2. и Русе - 4000 м2 за разширяване на съществуващите там обекти. Ще бъдат построени нови търговски комплекси с офиси, шоуруми, сервизи и складове.
 • закупуване на терени в Благоевград.

Площ на магазинната и офис мрежа на Киров АД

Киров АД разполага със собствена площ от над 60 000 м2 с над 20 000 м 2 РЗП в цяла България:

 • 22 шоурума в десет големи града - София, Пловдив, Варна, Бургас, Русе, Плевен, Велико Търново, Стара Загора, Сливен, Благоевград.
 • 11 сервиза за ел. инструменти и лека строителна техника.
 • 7 сервизни бази за едра строителна техника съответно в големите градове на България.

От 2002г. Киров АД разполага с главна административна сграда в София с офиси, магазин, шоурум и склад. От 5 Април 2007г. - отново в София, откри и най - големия в България сервизен център с офис, магазин, шоурум и склад.


последно обновяване: 08.02.2008  
Този уеб сайт се поддържа от:    Пещерен клуб "София"